Nguồn website giaibai5s.com     

PRACTICE TEST 8
Time: 60 min.
I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.
1. A. skyscraper B. conflict C. citadel D . cognitive
2. A. surface B. century C. excursion D. suburb
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
3. A. tunnel B. structure C. complex D. event
4. A. picturesque B. favourite C. paradise D. negative
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.
5. The park keeper told us not walk on the grass or we would be fined. A B C D
6. John used to smoking cigarettes when he was a young man. A B C D
7. Tom didn’t drive a car since he had an accident two years ago. A B C D
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.
8. Although everybody says the film is boring,
A. I want to see it
B. but I want to see it
C. I will never dislike it
D. and I will go and watch it
9. “Will you _ _me your calculator for my examination this afternoon?”
A. borrow B. lend C. allow D. permit
10. What should we do to reduce the level of environmental
A. pollution B. pollute C. polluted D. polluting 1
1. _ I hadn’t spoken English for many years, I picked it up again after a few weeks.
A. Since B. In spite C. Even though D. Because
12. Thanks to TV, people can get the latest information and enjoy interesting programmes in inexpensive and convenient way.
A. a B. an C. the D. Ø
13. I will watch the film only if
A. the reviews are good B. the reviewers are nice
C. they review it better D. my friends suggested it
14. I suggest that you be with what you have done.
A. humorous B.joyful C. interested D. satisfied
15. “You won’t find kangaroos anywhere else on , said the Australian.
A. planet B. world C. earth D. ground
16. How ___ do you have, Mrs. Parker?
A. many luggage B. much luggage
C. many luggages D. much luggages
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.
17. – “Do they like Mary???_“.
A. Yes, they like to see her.
B. Sure, she’s such a nice girl.
C. Certainly. They’re like her.
D. No. They’re not alike.
18. – “Wow! What an amazing study you have!” -“
A. I don’t study here. B. What a comment!
C. No. It’s not always clean. D. Yes. It’s very convenient.
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
19. Everything seems to be very complicated, and the police have promised to look into the problem.
A. discover B. examine C. investigate D. communicate
20. The new camera didn’t work, so she took it back to the shop.
A. was out of date
B. was out of order
C. didn’t break down
D. became too old
Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word/s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 2
1. Conversations you strike up with traveling acquaintances usually tend to be trivial.
A. helpful B. unimportant C. insufficient D. noteworthy
22. The world’s population keeps increasing during the past few years.
A. coming up B. getting on C. going down D. taking off
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.
For many people, playing card games is one of the most enjoyable ways of spending their leisure time. Indeed, in some (23) , card games and even an element of gambling amongst friends and family is quite common on certain special occasions, such as New Year’s Eve. Winning at cards is a bit like having your fortune told – it is a (24) __bit of fun. Even if you don’t win, you can take comfort in sayings, such as “unlucky at cards, lucky in love.” It is often amusing to (25) __ someone who has never played cards before beat all the experts. This is called “beginner’s luck” and it adds to the fun. Some people find it fascinating just watching a game of cards, (26) _ __others find the whole thing incredibly boring if they are not taking an active part. (27)__, for some people card games become an
addiction that they cannot control.
23. A. counties B. environments C. cultures D. parts
24. A. non-profit B. uninteresting C. useless D. harmless
25. A. look B. watch C. keep D. view
26. A. while B. since C. because D. as
27. A. Usually B. Absolutely C. Unfortunately D. Generally
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
The first English settlers in America soon discovered that they had to learn to make the best of the local foods. They had brought wheat and rye seeds with them, but these were difficult to grow in fields still full of tree stumps after the colonists’ amateurish clearing operations. Corn, on the other hand, was easy. From the North American Indians they learned not only how to grow it but how to cook it in a dozen simple and enjoyable ways – as porridge, flatbread, and as a kind of frumenty. They were pleased, too, to recognize their friend, the turkey (the Indians’ furkee). From the Indians the settlers discovered not only what was edible but how to cook it. One example is the seacoast clambake, a way of cooking clams and corn. Another cooking technique discovered was the barbecue, which seems to have filtered north from the Caribbean where the Carib Indians salted and smoke-dried meat over a fire of animal hides, a technique they called boucan.
28. We can see from the passage that the first English settlers
A. enjoyed the taste of indigenous foods
B. had come to America well prepared for farming
C. were amateurs when it came to planting crops
D. were dependent on the North American Indians for everything
29. What does the word “it” in the second paragraph refer to?
A. wheat B. rye C. corn D. porridge
30. The underlined word “edible” in paragraph 3 probably means
A. can be cooked B. can be eaten C. expensive D. very bad
31. It can be inferred from the passage that
A. the first settlers were expert at cutting down trees
B. the first settlers preferred English cooking
C. the first settlers and the Indians both valued the turkey
D. the Indians and the first settlers enjoyed cooking food together
32. The best title for the passage would be
A. The foods and cooking techniques of the North American Indians
B. Carib Indian foods and cooking techniques
C. Difficulties encountered by the English settlers in growing crops in North America
D. The new foods and cooking techniques used by the English settlers
II. WRITING (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.
33. He is sorry now that he cannot go to the football match.
He wishes
34. I was busy yesterday. I could not go to the meeting.
I couldn’t
35. My mum gets up early in the morning and she is used to it.
My mum is used
36. You will catch a cold if you do not keep your feet dry.
Unless
Write new sentences as similar as possible in meaning to the original sentences, using the given words in brackets. Do not change the given words in any way.
37. Two years ago, Maria started learning Japanese. (for)
Maria
38. Nick sent me’a text message yesterday. (received)
39. Mark Twain was a great American writer. He wrote Tom Sawyer. (who)
40. He went out of the room. He did not say anything. (without)
——————–
PRACTICE TEST 8
I. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)
1. C 2. B 3. D 4. A 5. B 6.A 7. A 8.A 9.D
10. A 11.C 12. B 13.A 14. D 15.0 16.B 17. B 18. D 19. 20. B 21.D 22.C 23.C 24. D 25.B 26. A 27.C 28. C 29.C 30. B 31.6 32. D
II. WRITING (2.0 points)
33. He wishes (that) he could go to the football match.
34. I couldn’t go to the meeting yesterday because/ as I was busy.
35. My mum is used to getting up early in the morning.
36. Unless you keep your feet dry, you will catch a cold.
37. Maria has learnt/ has been learning Japanese for two years.
38. I received a text message from Nick yesterday.
39. Mark Twain, who wrote Tom Sawyer, was a great American writer.
40. He went out of the room without saying anything.
Practice Test 8 – Ôn thi vào 10
3.9 (77.65%) 17 votes